Veelgestelde vragen

Wanneer je maar wil! In januari 2020 willen we met zoveel mogelijk mensen aan tafel gaan en proberen we een record te vestigen. Je mag echter etentjes geven waar en wanneer je wil. Hoe meer, hoe beter. Je hoeft niets bijzonders te doen. Je kan een etentje geven naar aanleiding van je verjaardag, kerst, nieuwjaar, een blij weerzien of gewoon zomaar. Registreer het op deze site en laat je gasten hier hun aanwezigheid bevestigen. Ze steunen daarmee de projecten van Rikolto en maken zo deel uit van Het Grootste Diner Ter Wereld.

Ja hoor, graag zelfs! Registreer je tafel via dit platform en geef aan dat je etentje ‘publiek’ is. Gasten kunnen je restaurant dan vinden in het overzicht en zich registreren om bij jou te komen eten. Als je je etentje als ‘publiek’ registreert, ontvang je van ons ook een sticker en affiche waarmee je je deelname visibel kan maken in je zaak. We vertellen je graag over bijkomende mogelijkheden. Neem contact op met hetgrootstediner@rikolto.be 

Gasten van Het Grootste Diner brengen geen bloemen, pralines of wijn mee voor hun gastheer of –vrouw maar doen in plaats daarvan een gift t.v.v. Rikolto. Deze gift geeft geen recht op een fiscaal attest. We kunnen enkel een fiscaal attest uitreiken voor giften waar niets tegenover staat. Voor Het Grootste Diner is dat niet het geval, vermits je een diner krijgt voor je bijdrage. Neem je niet deel aan een diner, maar steun je graag uit sympathie? Dan kan dat via de donatie-pagina van Rikolto of op rekeningnummer BE64 0000 0000 5252. In dat geval krijg je vanaf 40 euro een fiscaal attest.

Als gastheer of –vrouw in Het Grootste Diner engageer jij je om lekker te gaan koken, voor mens en planeet. Je kiest zelf wat je op tafel zet en hoeveel je daarin investeert. Als gastheer of –vrouw draag jij de volledige kost van de ingrediënten. 

Wanneer je je etentje registreert, krijg je verschillende opties die je kan gebruiken om je gasten uit te nodigen. Dat kan via mail, facebook, whatsapp … Je deelt eenvoudig de link naar je etentje op deze website. Je gasten bevestigen hun aanwezigheid door een stoel (of meerdere stoelen) te registreren en een gift over te maken t.v.v. Rikolto.

We willen met dit initiatief één en ander in beweging brengen. Rikolto werkt aan een beter voedselsysteem. Van boer tot consument. Met dit etentje, steun je de activiteiten van Rikolto. Als gastheer investeer je door lekker en gezond eten op tafel te zetten voor je gasten. Als gast doe je een gift aan Rikolto in plaats van een cadeautje ‘voor de moeite’ mee te brengen voor je gastheer of –vrouw.  Gasten maken een gift over wanneer ze zich registreren om te komen eten. Ze worden rechtstreeks doorgeleid naar de betaalpagina. Als gastheer hoef je hier geen extra stappen voor te ondernemen. 

Wil je enkel bekenden aan je tafel? Of wil je je etentje openstellen voor iedereen? Als je bij de registratie van je tafel kiest voor de optie ‘mijn etentje is publiek’, nemen we je tafel op in het overzicht op de website. Dat betekent dat iedereen kan intekenen om bij jou te komen eten, ook als ze geen persoonlijke link van je kregen. Kies je voor de publieke optie, dan ontvang je van ons ook een sticker en affiche om desgewenst ook op die manier kenbaar te maken dat je meedoet. Hou je het liever onder bekenden? Dan geef je aan dat je etentje privé is en dan kunnen enkel mensen die een persoonlijke uitnodiging van je ontvangen, deelnemen aan je etentje. 

Door deel te nemen aan het diner geef je aan dat je het belangrijk vindt om stil te staan bij wat we wanneer op tafel zetten. Jij kiest zelf wat dat voor jou betekent: lekker voor mens en planeet. Maar deze website stoppen we boordenvol inspiratie. Wat betekent lekker voor mens en planeet voor jou? We hopen dat je etentje voor jou een aanleiding is om die vraag eens te serveren. Wil je het een beetje wetenschappelijk benaderen? Dan is de recente Lancet-studie een mooi uitgangspunt. 

De opbrengst van jouw etentje wordt geïnvesteerd in projecten van Rikolto wereldwijd. Die kan je op de Rikolto-website allemaal terugvinden en opvolgen. Al deze projecten hebben tot doel het voedselsysteem te verbeteren. Het is immers bewezen: Eten roert de planeet. Met goed eten kunnen we de wereld veranderen.

Ja je kan nog een storting doen. Vermits het etentje is afgelopen is een reservering niet meer mogelijk en kan je dus niet meer rechtstreeks via de pagina van de gastvrouw of -heer betalen. Je gast kan een bijdrage storten op rekeningnummer  BE64 0000 0000 5252. Zorg dat in de mededeling deze vermelding staat  "8725 - diner voornaam naam", zo kunnen we de gift koppelen aan jouw etentje.